Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winegret miętowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta mały pęczek
oliwa 10-12 łyżek
sok z cytryny 3-4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Winegret miętowy

Z gałązek mięty oskubać same listki i drobniutko je posiekać.
Wrzucić miętę do słoika, wlać sok z cytryny, oliwę i odrobinkę płynnego miodu.
Doprawić solą czosnkową i pieprzem, zakręcić i potrząsać energicznie słoikiem, aż powstanie emulsja.

Podawać do szparagów, kalafiora, brokuła, mięs z grilla, serów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 22.08.2012 09:20
ciekawe
Wojt@s
Wojt@s 28.04.2012 00:03
extra
Habibi 27.04.2012 11:05
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak