Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i obficie solimy. Słoninę kroimy w plasterki i smażymy na patelni. Usmażoną przekładamy do ziemniaków, a na pozostały tłuszcz wrzucamy pokrojoną cebulę. Cebulę rumienimy i przekładamy do ziemniaków. Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Podgrzewamy 10 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    trzeba zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    muszęzrobić taki garnuszek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne l

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !