Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęcza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
śmietana kremówka 0,6 litra
GALARETKI DOWOLNE 2 sztuki
GALARETKI DOWOLNE 2 sztuki
GALARETKI DOWOLNE 3 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: tęcza

Kroki postępowania

1
Rozpuszczamy galaretki u mnie były to do ptasiego mleczka 2 niebieskie i 2 cytrynowe. Rozpuszczamy w 2 szklankach wody (2 galaretki 2 szklanki wody). Na wierzch wybrałam 3 galaretki truskawkowe, które rozpuszczamy w 3 szklankach wody.
Krok 1 - tęcza foto
2
Śmietanę ubijamy z cukrami. Ubitą śmietanę dzielimy na 2 części :)
Krok 2 - tęcza foto
3
Do jednej dodajemy zimną galaretkę żółtą
Krok 3 - tęcza foto
4
A do drugiej dodajemy zimną galaretkę niebieską
Krok 4 - tęcza foto
5
Lejemy na przemian galaretki kilka razy przełożyć lać na środek jedną warstwę na drugą i rosmarowujemy na całą blachę zalewamy czerwoną tężejącą galaretką.
Krok 5 - tęcza foto
6
A o to efekt końcowy :)
SMACZNEGO :)
Krok 6 - tęcza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.10.2012 20:30
bardzo pyszne ciasto
MagdaXXX 19.08.2012 10:10
super
monika1968 08.06.2012 19:27
mogę dodać inne ale z innymi kolorami
joanna43 08.06.2012 07:58
szkoda, że zdjęcia takiej jakości bo nie widać dokładnie efektu :(
Ewa6274879 22.05.2012 14:01
kolorowy zawrót głowy ;)
Betka 20.05.2012 22:02
pycha;)
Robert10 06.05.2012 15:49
cudne
Dorian 04.05.2012 09:15
sliczny deserek
Papryczka 29.04.2012 19:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak