Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zytnie nalesniki ze szpinakiem w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko szklanka
jajko szt
mąka 1 szklanka
mąka żytnia 1/2 szklanki
szpinak opakowanie
pieczarki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zytnie nalesniki ze szpinakiem w sosie pieczarkowym

ciasto na nalesniki: do miski wbijamy jajo, dodajemy mleko, wsypujemy maki sukcesywnie mieszajac na jednolista mase. smazymy na oleju nalesniki. mrozony szpinak roztopic w garnku na malym ogniu. dodac czosnek, sol i pieprz. mozna dodac serek topiony. pieczarki drobno pokroic, podsmazyc. dodac kilka lyzek mleka i maki. zrobic sos dodac maggi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.06.2012 22:00
nie łączyłam jeszcze szpinaku z pieczarkami
Rafał10 28.04.2012 18:15
super ! Uwielbiam :)
Justyna Jussstiii 27.04.2012 08:55
ciekawie
fijolek91 26.04.2012 17:54
fajne
agunesu 25.04.2012 23:21
wyglada nieziemsko ale ciezko mi sie przekonac do szpinaku...
SmacznaPyza 25.04.2012 22:57
jaki typ mąki żytniej?
treonina 25.04.2012 20:34
a to coś zupełnie nowego dla mnie! spróbuję - świetnie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak