Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka dziurka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka dziurka

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. W co drugim kwadracie wycinamy kółko (najlepiej kieliszkiem).
Krok 1 - Słodka dziurka foto
2
1 szklankę mleka gotujemy z cukrem, resztę mleka mieszamy z proszkiem budyniowym i wlewamy do gotującego się mleka z cukrem. Mieszamy aż zgęstnieje. Na cały kwadrat nakładamy kwadrat z wyciętym kołem. W miejsce koła nakładamy łyżkę budyniu.
Krok 2 - Słodka dziurka foto
3
Każde ciastko smarujemy żółtkiem wymieszanym z łyżką wody i posypujemy cukrem. Pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Krok 3 - Słodka dziurka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 05.02.2013 19:48
super
aisza1 30.12.2012 13:26
mniam
kuklik 17.12.2012 16:59
pychota
teresa18 12.12.2012 21:40
niezła nazwa
paula99926 07.11.2012 12:46
pyszności!
wiola333 30.08.2012 14:42
mniam
Sylwia26 05.08.2012 10:25
pychota :)
Mati3 10.07.2012 16:04
ekstra:)
ziutula
ziutula 10.06.2012 18:17
smacznie budyniowa...
kanu83 08.06.2012 15:37
uwielbiam
smakowita 04.05.2012 12:42
fajna nazwa smakowitych ciastek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak