Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowy z orzechami i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 opakowanie
czekolada mleczna 1 tabliczka
mleko 0,5 litra
cukier 3 łyżki
orzechy włoskie 30 gram
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki
masło 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy z orzechami i brzoskwiniami

Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Tabliczkę czekolady rozpuścić z 1/3 kostki masła.Po rozpuszczeniu wymieszać z budyniem i zmiksowanymi orzechami.Wszystkie składniki wymieszać.Po ostudzeniu przelać do formy i wstawić na około 3 godziny do lodówki.Po wyjęciu deser kroimy jak ciasto.Polewamy niewielka ilością syropu z puszki i dodajemy pokrojone brzoskwinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.09.2012 09:31
moje smaki :D
Bernadeta1 27.08.2012 10:49
Ale słodkości - pycha
Monika63 14.07.2012 15:16
pycha
fictor123 29.04.2012 07:21
extra
olkaaa 27.04.2012 11:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak