Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babaczki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
cukier puder 200 g
masło 20 dag
mleko 300 ml
żółtko jajek 6 szt
mąka kartoflana 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babaczki

Zagniatamy ciasto z mąki, masła, 100 g cukru pudru i 3 żółtek. Ciasto odstawiamy na pół godziny. Rozwałkowujemy ciasto, część układamy wewnątrz foremek z reszty wycinamy kółka o średnicy górnej części foremki. Gotujemy mleko z cukrem waniliowym. Rozcieramy pozostałe żółtka z cukrem pudrem i mieszamy razem z mąką kartoflaną. Do żółtek wlewać gorące mleko, ciągle mieszając. Ubijać krem na parze do momentu zgęstnienia. Ostudzić i nałożyć do babeczek , Piec 30minut w temperaturze180 0C.ozdabiamy babeczki kiwi winogron pomarańcze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 30.06.2013 09:42
robię podobne
krokodyl 05.07.2012 15:40
mniam :)
koala 02.06.2012 00:15
oh jakie extra !
Renata16 26.04.2012 14:13
wyśmienite
treonina 25.04.2012 20:31
wiosenne babeczki! pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak