Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto z mąki, masła, 100 g cukru pudru i 3 żółtek. Ciasto odstawiamy na pół godziny. Rozwałkowujemy ciasto, część układamy wewnątrz foremek z reszty wycinamy kółka o średnicy górnej części foremki. Gotujemy mleko z cukrem waniliowym. Rozcieramy pozostałe żółtka z cukrem pudrem i mieszamy razem z mąką kartoflaną. Do żółtek wlewać gorące mleko, ciągle mieszając. Ubijać krem na parze do momentu zgęstnienia. Ostudzić i nałożyć do babeczek , Piec 30minut w temperaturze180 0C.ozdabiamy babeczki kiwi winogron pomarańcze

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wiosenne babeczki! pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    oh jakie extra !
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    robię podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !