Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Spód: Margarynę siekam na mniejsze kawałki, dodać resztę składników i zagniatam na gładkie ciasto. Wałkuję ciasto, wykładam na okrągłą formę, nakłuwam widelcem. Piekę w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ok. 20 minut. Warstwa jagodowa: Żelatynę zalewam wodą, pozostawiam do napęcznienia na ok. 5 minut, potem zagrzewam mocno w mikrofali lub na małym ogniu, by się dokładnie rozpuściła. Ubijam kremówkę na sztywno. Osobno miksuję jagody, dodaję ser, cukier i mieszam aż masa będzie gładka. Nie przerywając miksowania wlewam ciepłą żelatynę, a potem porcjami dodaję ubitą śmietanę.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    max1980

    cudny
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    zjadłabym taki z chęcią!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    dziękuję:)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda przepieknie! Na pewno przesmaczny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiaaa

    Super ciacho:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !