Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
sól 1 łyżecz.
dynia 400 g
natka pietruszki 1 łyż.
cebula 160 g
tymianek 1 łyżecz.
czosnek 1 ząbek
śmietana 120 g
pieprz 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Kroki postępowania

1
Dynię kroję w dość dużą kostkę.
Krok 1 - Zupa dyniowa foto
2
Podgrzewam w garnku bulion z solą, dynią, cebulą, tymiankiem, czosnkiem i pieprzem. Doprowadzam do zagotowania, zmniejszam ogień i gotuję zupę na wolnym ogniu bez przykrycia ok. 30 minut. Miksuję zupę małymi partiami blenderem.
Krok 2 - Zupa dyniowa foto
3
Wlewam z powrotem do garnka i doprowadzam do wrzenia. Zmniejszam ogień i gotuję bez przykrycia na wolnym ogniu jeszcze ok. 30 minut. Dodaję na koniec śmietanę. Wlewam do miseczek i ozdabiam świeżą natką pietruszki.
Krok 3 - Zupa dyniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 12.02.2014 05:54
Podoba mi się :)
wedith1 20.08.2012 11:01
yummie:)
mariusz14 13.08.2012 11:47
super
Zoso 27.07.2012 22:50
super zupka
Rafał10 01.06.2012 09:31
super pomysł wyprobuje z pewnością :) PYCHA!
max1980 25.04.2012 22:43
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak