Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Buraki myję dokładnie i gotuje je do miękkości, po ostudzeniu obieram ze skórki i ścieram je na drobnych oczkach na tarce.
Piekarnik nagrzewam do 190 stopni C.
Gorzką czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam w kąpieli wodnej, odstawiam do ostudzenia. Miękkie masło miksuję z cukrem na biały gęsty krem. Stopniowo dodaje jajka i cukier waniliowy, miksuję. Do kremowej masy dodaje ostudzoną roztopioną gorzką czekoladę i drobno starte buraki, delikatnie mieszam. Dodaje do tego przesianą mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, solą oraz drobno posiekanymi orzechami, dokładnie mieszam wszystko z ciastem.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciasto z buraczkami jeszcze nigdy nie widziałem. A chęcią też takie skosztuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !