Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 5 kromek
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/3 szkl.
pomidor 4 szt.
ogórek 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
sok pomarańczowy 1/3 szkl.
natka pietruszki 1 łyż.
feta 100 g
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Kroki postępowania

1
Usuwam skórkę z chleba, miąższ kroję na kawałki. Warzywa myję, obieram ze skórki.
Krok 1 - Gazpacho foto
2
W misce mieszam miąższ chleba, oliwę, ocet i drobno posiekane ząbki czosnku i odstawiam na 30 minut. Masę chlebową miksuje blenderem z pomidorami, ogórkami, papryką, cebulą i sokiem pomarańczowym, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przykrywam i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 2 - Gazpacho foto
3
Przed podaniem posypuje zupę grzankami, bazylią i serem feta.
Krok 3 - Gazpacho foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 12.04.2013 11:22
szybki sposób na pyszny sycący chłodnik :)
Barbara/zuza22_85 09.04.2013 12:53
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak