Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piróg z serem na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0.5 kg
mleko 0.5 szklanka
jaja 1
woda 0.5 szklanki
ser biały twarogowy 300 g
ziemniaki 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
kardamon do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
śmietana kwaśna 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piróg z serem na ostro

Mąkę, szczyptę soli, mleko, wodę, jajo mieszamy razem, wyrabiając ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy i wykrawamy kółeczka np. szklanką. Ziemniaki gotujemy, a Następnie przekręcamy przez maszynkę, ser również. Do masy serowo-ziemniaczanej dodajemy po szczypcie każdej z przypraw. Farsz nakładamy na ciasto a następnie dokładnie sklejamy pierogi. Do gotującej się wody wkładamy kilkanaście pierożków, co jakiś czas mieszając. Gotujemy 2-3min od czasu wypłynięcia pierogów na wierzch. Najlepiej smakują ze śmietaną kwaśną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.08.2013 22:14
ciekawy przepis
wlicka 07.03.2013 11:22
smaczne danie....
Ada-Gaba 10.10.2012 08:19
super przepis
paula99926 24.07.2012 21:31
jak u mojej babci :) pychotka
manaika 10.07.2012 21:12
ciekawe
Rafał10 10.06.2012 20:07
fajnie przyprawiony :)
IlonaAlbertos 22.05.2012 21:32
Wygląda bardzo apetycznie.
Aneta41 02.05.2012 15:42
pycha
pierniczkowo 29.04.2012 13:56
ciekawy przepis
Anna133 28.04.2012 17:47
no ciekawe
Betka 26.04.2012 09:04
podoba mi się:)
Amellia 25.04.2012 20:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak