Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukier 25 dag
olej 3/4 szkl.
śmietana 3/4 szkl.
mleko 3/4 szkl.
żółtko jajek 2 szt
jajko 5 szt
budyń śmietankowy 2 szt
sok z cytryny
Na ciasto:
mąka 15 dag
cukier puder 7 dag
margaryna 7 dag
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Ciasto:
Mąkę przesiewamy i dodajemy do niej resztę składników. Wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na brytfankę.
Sernik:
Ser utrzeć, jeśli to konieczne to dwa razy. Następnie dodać do niego pozostałe składniki. Białka ubić z dwoma łyżkami cukru i dodać na końcu do sera. Masę serową wylać na ciasto i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 1 godzinę. Wierch upieczonego sernika można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia92wp 14.08.2012 10:05
uwielbiam:)
asia92wp 14.08.2012 10:05
uwielbiam:)
asia92wp 14.08.2012 10:05
uwielbiam:)
m1monika 09.07.2012 12:18
bardzo lubię :-)
bami 03.07.2012 21:43
Sernik - mój ulubiony! :)
smakowita 19.05.2012 21:56
uwielbiam serniki
irenka 29.04.2012 12:30
wygląda pyszniutki,lubię taki
Rafał10 28.04.2012 15:00
ale mam ochotę na taki delikatny serniczek mniam !
iziona 25.04.2012 12:56
Lubię serniki, a ten wyglada pysznie:)
1j1o1l1a1 25.04.2012 12:37
serniczki zawsze mnie interesują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak