Sposób przygotowania

Z karpia, po wycięciu filetów, pozostają bardzo wartościowe części, z których wychodzi aromatyczny wywar - idealny do przygotowania zup rybnych lub galarety.

Kręgosłupy, głowy (bez oczu i skrzeli !), ogony włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy (bez jarzynki) i zagotować.
Zmniejszyć ogień i gotować przez 2-3 godziny, aż wywar się znacznie zredukuje.
Wywar odcedzić, dodać włoszczyznę i jarzynkę.
Gotować do miękkości warzyw.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    czy zabielasz czymś ten wywar?
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    nie zabielam - raczej traktuję go jako rosół

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !