Sposób przygotowania

Do zimnej przegotowanej wody dodaje liść laurowy, ziele angielskie, sól ziołową i pieprz. Następnie w marynacie moczę szynkę (odstawiam ją na dwa dni w chłodne miejsce). Po dwóch dniach szynkę wykładam do odsączenia. Do rondelka daję słoninę do smażenia i szynkę.Dodaje do niej również pokrojoną cebulę i czosnek do smaku. Całość duszę pod przykrywką. Od czasu do czasu podlewam wodą i obracam mięsko. W międzyczasie doprawiam je solą i pieprzem ziołowym. Szynkę smażę oczywiście na starej węglowej kuchni. Wyciągam ją dopiero po sprawdzeniu widelcem (wbijam go w mięso). Po ostudzeniu szynkę kroję w plastry i kładę na chleb.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super, apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    wiesz co dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam apetyczna szyneczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetna receptura
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    rerwelacja,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    genialnie
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ekstra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !