Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche polędwiczki na śmietanowej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 1/2 kg
kapusta biała 1/4 głowy
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
masło 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
cebula
śmietana 18 proc
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche polędwiczki na śmietanowej kapuście

Kapustę białą kroimy w paseczki ,marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy ,zostawiając trochę wody. Dodajemy kostkę rosołową ,mieszamy,zagotowujemy.
Cebulę siekamy smażymy na maśle i dodajemy do kapusty. Zaciągamy śmietaną 18 procentową i dodajemy koperek zielony świezy posiekany.
Polędwiczkę kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do mięs i smażymy z obu stron na maśle .Układamy ja na kapuście .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 26.04.2012 20:25
wspaniałe
aginaa 25.04.2012 19:29
pyszne
novita26 25.04.2012 11:43
mniam mniam
novita26 25.04.2012 11:43
mniam mniam
anja3107 25.04.2012 10:42
pyszności
EWI 25.04.2012 09:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak