Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dla niejadków i nie tylko ogórkowy wielbłąd

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek 1 szt
ser żółty 1 plasterk
korniszon 1 szt
marchewka ugotowana 1 szt
pieprz
kabanos 1/2 szt
sól
SZCYPIOREK
pomidor 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dla niejadków i nie tylko ogórkowy wielbłąd

Ogórka myjemy i kroimy go wzdłuż w plasterki długie. Kształtujemy postać wielbłąda. Nos robimy z wyciętego kółka sera zółtego ,plasterków korniszona i ziarenek pieprzu . Oczy robimy z plasterków ugotowanej marchewki i plasterków kabanosa. Garb robimy z kawałków pomidora . Jeden plasterek ogórka kroimy w paseczki będą to nogi. Ogon robimy z szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.08.2012 20:44
pięknie podane
kasiaw 03.08.2012 14:51
super na pewno wielu niejadków spróbuje
EWI 25.04.2012 09:25
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak