Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Polówkę cytryny/ umytej i sparzonej/ pokroić w plasterki,a z drugiej połowy wycisnąć sok. Miód wymieszać z oliwą, dodać przeciśnięty czosnek, rozmaryn ,sól, pieprz i i sok z cytryny.
Mięso dokładnie nasmarować przygotowaną marynatą i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Obłożyć plasterkami cytryny ,polać pozostałą marynatą i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temperaturze 180 st. ok 40-50 min.
W czasie pieczenia mięso od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Moimi były "frytki z selera" i sałatka selerowa z żurawiną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjnie wygląda,piękne zdjęcie pysznego mięska.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    myślę że to super pozycja do mojego zeszytu przepisów :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !