Sposób przygotowania

Mikserem ubiłam całe jajka z cukrem do białości.Dodałam olej i wodę.Stopniowo dosypywałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na koniec wlałam kilka kropel aromatu. Ciasto podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam mąkę ziemniaczaną i zmiksowałam. Do drugiej wsypałam kakao i także miksowałam. Wysmarowałam okrągłą tortownicę margaryną i posypałam bułką tartą. Na środek tortownicy wlałam 3 łyżki jasnego ciasta a na to 2 łyżki ciemnego i tak do wyczerpania składników.Ważne, by ulewać sam środek formy a ciasto rozpłynie się tak,że utworzy paski na kształt zebry. Piekłam ciasto w 170 stopniach ok.50-60 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    po prostu świetna , też taką robię :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zeberka jak malowana
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Twoja zebra wygląda "jak prawdziwa" zebra. Świetna.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ale świetny pasiak:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    pięknie wyszła. Bardzo lubię to ciasto.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne cisto, bardzo lubię takie bez kremów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !