Sposób przygotowania

Przygotować sos= wymieszać majonez,śmietanę i keczup. Można doprawić solą i pieprzem, choć tak na prawdę nie ma potrzeby. Marchwie obieramy,płuczemy i ścieramy na drobnej ,ale nie najdrobniejszej,tarce na wiórki. Na dnie salaterki rozkładamy 1\3 marchewki. Ananasa odsączamy i kroimy w kosteczkę.1\3 rozkładamy na marchewce. Seler konserwowy także osączamy z zalewy i również trzecią część rozkładamy jako kolejną warstwę. Posypujemy 1\3 osączonej kukurydzy z puszki. Delikatnie rozsmarowujemy warstwę sosu. Szynkę i ser kroimy w kostkę.Oczyszczony por drobniutko siekamy. Na sosie rozkładamy po 1\3 szynki, na niej sera a na koniec por.Smarujemy znów sosem i od nowa marchewka,ananas itp aż do wykorzystania składników. Sałatkę najlepiej schłodzić co najmniej kilka godzin lub przygotować dzień wcześniej.Goście byli najpierw zdumieni a później zachwyceni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !