Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaczka w rękawie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaczka w rękawie

Kaczkę myjemy i dobrze oczyszczamy . Prószymy solą czosnkową .Przyprawy wsypujemy do miseczki i wlewamy olej robimy marynatę . Całą kaczkę dobrze marynujemy , odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wkładamy kaczkę do rękawa związujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego . Zapiekamy w temp. 170 C około 1 godzinę . Aby kaczka się ładnie przypiekła rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 28.02.2014 18:35
na pewno była pyszna! :)
RenataZ-et 29.12.2013 22:07
super pomysł na doskonałe danie
Łukasz15 16.03.2013 14:00
Musi być pyszna
Aannkaa82 22.02.2013 20:50
Wyglada pysznie. Jeszcze nie próbowałam kaczki ale właśnie zamierzam, dlatego szukam jakiegoś fajnego przepisu I ten bardzo mi sie spodobał. Czyli przepis już mam teraz pozostaje mi tylko "upolować" kaczkę :)
Seba 08.01.2013 09:12
smaczna
Kuchareczka2 04.06.2012 16:23
pycha
Rafał10 25.05.2012 21:16
wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
Wafelek2601 25.04.2012 17:41
pięknie przyrumieniona, pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak