Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzebienie z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
budyń śmietankowy 2 opakowania na 0,5l
mleko 0,75 l
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzebienie z budyniem

Kroki postępowania

1
Gotujemy 0,5l mleka z cukrem. Do reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy aż będzie gęste. Ciasto francuskie tniemy na prostokąty. Na jednej części prostokąta kładziemy 2 łyżki budyniu.
Krok 1 - Grzebienie z budyniem foto
2
Budyń przykrywamy drugim końcem prostokąta i dobrze zlepiamy. Każde ciastko nacinamy jak na zdjęciu.
Krok 2 - Grzebienie z budyniem foto
3
Nacięte ciastka smarujemy żółtkiem wymieszanym łyżką wody i posypujemy cukrem. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni na złoty kolor.
Krok 3 - Grzebienie z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.03.2013 22:37
wspaniałe bułeczki
RenataZ-et 12.12.2012 19:31
śliczne i pyszne
dianix 04.08.2012 19:24
fajna anzwa
mamusia1 03.08.2012 16:15
wspaniałe!
Mati3 31.07.2012 17:00
wyglądają jak prosto z cukierni:)
Sylwia26 12.07.2012 09:05
ale smakowicie wyglądają :)
fijolek91 11.07.2012 15:59
ekstra:)
V_kuchareczka 09.06.2012 20:11
Bardzo apetycznie się prezentuje
Betka 29.05.2012 21:10
mniam fajne;)
olkaaa 28.05.2012 07:47
pychota
Rogalik 23.05.2012 12:57
pycha
Ada-Gaba 19.05.2012 13:49
pyszności
Aneta41 10.05.2012 19:44
mmm mniam
misia53 26.04.2012 12:54
fajny przepis - do zrobienia...
irenka 25.04.2012 12:43
pyszności
suzana 25.04.2012 09:10
uwielbiam takie słodkości1
ziutula
ziutula 25.04.2012 07:37
pyszny grzebień
Misiabe 25.04.2012 00:08
Super, zabieram do ulubionych przepisów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak