Sposób przygotowania

Zaparzyć 1/2 filiżanki kawy z 2 łyżeczek kawy mielonej, przelać ją do naczynia z dzióbkiem. 100 ml mleka podgrzać w rondelku, ale nie gotować. Mleko wlać do szklanki kawowej. Spieniaczem do mleka ubić mleko aż mocno się spieni - piana powinna być bardzo gęsta. Środkiem od wlewać cienkim strumieniem kawę za pomocą dzbanuszka z dzióbkiem, różne gęstości płynów oraz różna kolorystyka, powodują że tworzą się różne kolorystycznie warstwy kawy. Nie słodzę kawy więc nie dodawałam cukru. Można posypać starta czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    a dlaczego po męsku?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Bo taka kawę robi dla mnie mój mąż:)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajna sprawa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pozazdrościć
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !