Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rabarbarowy ostry do zapiekania wieprzowiny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
miód 3 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
papryczka chili 1 średnia
czosnek 3 ząbki
imbir
przyprawa 5 smaków 1 łyżeczka
woda 1,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rabarbarowy ostry do zapiekania wieprzowiny

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w krążki i włożyć do malaksera.
Pokroić chili, obrać czosnek i kawałek imbiru - dorzucić do rabarbaru.
Dodać przyprawy.
Zmiksować na gęstą i dość jednolitą masę, a następnie rozrzedzić wodą.
Sosem zalać wieprzowinę pokrojoną w dużą kostkę i przykryć - piec w temp.180*C przez 90 minut.

Nadaje się do gulaszu z boczku, łopatki i karkówki.
Podawać z makaronem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 31.07.2012 11:16
fajny pomysł
Habibi 26.04.2012 00:23
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Pajecznik 25.04.2012 12:36
koniecznie musze spróbowac, koniecznie
ronald88 25.04.2012 11:45
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak