Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 2 szt
fasola czerwona 1 puszka
ciecierzyca 1 puszka
makaron świderek 1/2 opakowania
ziemniaki 3 szt
kostka mięsna 1 szt
mąka do zagęszczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwona fasolą i ciecierzycą

Łopatkę wieprzową wypłukać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Pół margaryny włożyć do garnka i ją roztopić. Następnie dodać do tłuszczu cebulę i lekko ją podsmażyć. Potem dodajemy mięso i całość dusimy, aż mięso będzie na pół miękkie. Dolewamy wodę wrzucamy kostkę wieprzową i całość zagotowujemy. Osobno kroimy ziemniaki na drobne kawałki i gotujemy na w osolonej wodzie. Makaron osobno zagotować, również w osolonej wodzie. Jak będzie miękki odcedzić. Puszkę fasoli czerwonej i ciecierzycy odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Gdy mięso będzie miękkie do garnka wrzucamy ziemniaki, makaron, fasolę czerwoną i ciecierzycę. Wszystko razem należy zagotować i zagęścić mąką. Doprawić według uznania. Ja dodaję bazylię, oregano, pieprz i kucharek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka107 24.05.2012 11:02
muszę spróbować z ciecierzycą
Rafał10 28.04.2012 15:01
uwielbiam zupy ! Nie wiem jak to możliwe ale jeszcze nie jadłam z ciecierzycą :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak