Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak gajowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 50 dag
cebule 3
grzyby suszone 2 garści
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak gajowego

Śledzie namoczyć w mleku pół godziny, osuszyć i pokroić w paski o szerokości 2 cm. 2cm. Wymoczone wcześniej grzyby ugotować i pokroić wg uznania. Cebulę obrać, pokroić w talarki i smażyć z grzybami do momentu zeszklenia się cebuli. Przełożyć do naczynia, po wystudzeniu dodać śledzie. Doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną. Najlepiej smakuje po 2 dniach od przyrządzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 01.06.2012 11:13
super
iknkirke 09.05.2012 11:08
mniam
elzbietar64 04.05.2012 22:09
smaczne
kamyk 29.04.2012 21:19
ojj cieknie ślinka
chamois
chamois 24.04.2012 18:37
zrobiłam przed chwilą i wyszło przepyszne.
agunesu 24.04.2012 17:27
cos nowego i ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak