Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w czekoladzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
cukier 40 g
gorzka czekolada 50 g
mleko 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w czekoladzie

Obrane gruszki wkładamy do takiego garnka aby były całe zakryte wodą.

Wsypujemy cukier i gotujemy na małym ogniu 15 minut.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej mleko i dokładnie mieszamy.

Ugotowane w syropie gruszki polewamy czekoladą.

Wyśmienicie smakują podane na gorąco ale po przestudzeniu są również bardzo dobre.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak