Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki twarogowo-owocowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kostka
banan 3 szt
pomarańcza 1 szt
cukier wanilinowy 1 opak
mleko 1/2 szkl
mąka
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
jajko 1 szt
sos toffi

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarogowo-owocowe

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy twaróg, jajko, starte banany, oba cukry.
Krok 1 - Placuszki twarogowo-owocowe foto
2
Dodajemy sok z pomarańczy, mleko i tyle mąki aby ciasto nabrało konsystencję do naleśników.
Krok 2 - Placuszki twarogowo-owocowe foto
3
Na rozgrzanym oleju formujemy mini placuszki. Smażymy dobrze z obu stron na średnim ogniu.
Krok 3 - Placuszki twarogowo-owocowe foto
4
Podajemy spryskane pomarańczą z sosem tofii lub cukrem pudrem.
Krok 4 - Placuszki twarogowo-owocowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.02.2013 08:57
bardzo smacznie wyglądają
Jodaj 16.10.2012 09:38
zgłodniałam :) zjadła bym , chociaż jeden :) pychotka :)
janek64 05.09.2012 17:40
Takiego czegoś (zestawu) jeszcze nie jadłem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak