Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3
pieczarki 500 g
cebula 1 duża
ziemniaki 0,5 kg
masło

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i pieczarkami

Na udkach gotujemy rosół (przy okazji będziemy mieli zupę)
Ziemniaki obieramy i trochę gotujemy, tak żeby nie były ugotowane do końca.
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle.
Cebulę kroimy w kostkę i również podsmażamy.
Ugotowane mięso kurczaka dzielimy na kawałki. Ziemniaki kroimy w plastry o grubości ok 0,5 cm.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy kolejno ziemniaki, mięso kurczaka, pieczarki, cebulę i ziemniaki. Na wierzchu układamy kawałki masła i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok 30 minut.
Podajemy z ulubioną surówką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 09.02.2013 09:18
robiłam pycha
Monika64 24.05.2012 20:08
Fajny przepis
kate.500 26.04.2012 07:32
pycha
agunesu 24.04.2012 17:34
proste i smaczne
anja3107 24.04.2012 16:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak