Sposób przygotowania

Ubijamy białka, dodajemy żółtka z cukrem i ubijamy dalej. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia Na koniec dodajemy kakao. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175 stopni. Biszkopt przekrawamy na 2 części.2. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy pokrojone orzechy, mieszamy z resztą składników. Pieczemy w temp 180 stopni przez 30 minut. Odlewamy pół szklanki mleka, resztę gotujemy z cukrem waniliowym. Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i resztę mleka. Wszystko wlewamy do mleka i gotujemy budyń. Przestudzony budyń dodajemy do utartego masła. Przełożenie ciasta: biszkopt- masa-placek orzechowy-masa- biszkopt-na placek wylewamy polewę czekoladową i mozna posypać wiórkami kokosowymi

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !