Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Chorizo podsmażamy na patelni która nie ma żadnych plastikowych elementów abyśmy mogli włożyć ją do piekarnika.

Odlewamy tłuszcz i wlewamy pomidory z puszki.

Podsmażamy do momentu aż wyparuje z nich woda.

Jajka roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy drobno pokrojoną paprykę i papryczkę chili.

Zalewamy mieszanką kiełbasę z pomidorami i chwilę mieszamy do połączenia składników.

Górę posypujemy startym serem.

Na małym ogniu czekamy aż dół frittaty się zetnie po czym wkładamy patelnię do rozgrzanego piekarnika na około 8-10 minut do momentu aż zetnie się środek i góra.

Podajemy posypane szczypiorkiem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Coś wspaniałego, chyba już raz to stwierdziłam, ale się powtórzę, a co ! :), masz piękne zdjęcia przy przepisach.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    dziękuje Ci bardzo jeszcze raz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zgadzam się zdjęcia są super:) Chyba się zapiszę u Ciebie na jakieś szkolenie;):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale urocza

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !