Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka tunezyjska

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 4 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka zielona 1 szt.
feta 150 g
cebula 1 szt.
oliwa 6 łyż.
tuńczyk kawałki w oleju 200 g
mięta suszona 1 łyżecz.
ocet winny 2 łyż.
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka tunezyjska

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyszczam z nasion i kroję w paseczki. Pomidory myję i kroję w mniejsze kawałki. Cebulkę obieram i kroję w półplasterki.
Krok 1 - Sałatka tunezyjska foto
2
Warzywa układam na półmisku. Na wierzchu rozkładam tuńczyka w kawałkach i pokrojoną w kostkę fetę. Sos: Ocet winny mieszam z solą, pieprzem, dodaję oliwy i dokładnie wszystko łączę.
Krok 2 - Sałatka tunezyjska foto
3
Sosem polewam sałatkę i posypuję suszoną lub posiekaną świeżą miętą.
Krok 3 - Sałatka tunezyjska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak