Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem po żydowsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 8 szt.
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
ser biały 1/2 kg
jajko 3 szt.
skórka z cytryny 1 łyż.
esencja waniliowa 1 łyżecz.
cukier 3 łyż.
cynamon 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem po żydowsku

Ser rozgniatam widelcem, dodaję sok i otartą skórkę z cytryny, jajka, esencję waniliową i śmietanę, mieszam. Na każdym naleśniku kładę po łyżce masy serowej i składam na kopertę. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki masła i smażę naleśniki z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia przykrywam patelnię pokrywką. Naleśniki wykładam na talerze, posypuję grubo cukrem i cynamonem, Podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kikiriki 25.04.2012 09:44
fajne
daria2911 24.04.2012 14:57
super
Patrycja35 24.04.2012 12:39
ciekawy przepis
GOSIA18 24.04.2012 12:26
PYCHA
sisi1906 24.04.2012 12:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak