Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fasolki szparagowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
marchew 2 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
śmietana 18 proc 150 ml
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę myje, osączam i wrzucam do garnka. Marchewki obieram, myje, kroję na mniejsze kawałki i wkładam do garnka z fasolką. Wlewam tyle wody, by sięgała ok. 1,5 cm nad warzywa. Wrzucam kostkę rosołową i gotuje tak długo, aż warzywa będą miękkie. Fasolkę i marchewki wyjmuję z zupy i miksuje ją, dodaje do na krem o jednolitej konsystencji.
Krok 1 - Zupa krem z fasolki szparagowej foto
2
Wlewam ok. 1,5 szklanki przegotowanej wody, dodaje śmietanę i doprawiam do smaku solą, pieprzem i maggi.
Krok 2 - Zupa krem z fasolki szparagowej foto
3
Zupę nalewam do talerzy, dekoruję odłożoną ugotowaną fasolką i natką pietruszki.
Krok 3 - Zupa krem z fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 07.08.2012 19:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak