Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowo-warzywny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
papryka 2 szt
cebula 2 szt
marchew 2 szt
ogórki kiszone 5 szt
woda
kostka wołowa 1 szt
mąka
olej do smażenia
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-warzywny

Kroki postępowania

1
Wołowina kroimy w kostkę. Przysmażamy na oleju. Dodajemy przyprawę do gulaszu. Jak lubimy ostrzejszy można dodać paprykę ostrą.
Krok 1 - Gulasz wołowo-warzywny foto
2
Im bardziej przysmażymy wołowinę tym gulasz będzie ciemniejszy. Po jej podsmażeniu dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz cebulę. Wszystko razem dalej smażymy.
Krok 2 - Gulasz wołowo-warzywny foto
3
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz startą na dużych oczkach marchew.
Krok 3 - Gulasz wołowo-warzywny foto
4
Podsmażone warzywa oraz wołowinę zalewamy sokiem z ogórków (ilość zależy od upodobań) oraz uzupełniamy gorącą wodą. Dorzucamy kostkę wołową. Ogień zmniejszamy, a garnek przykrywamy. Gotujemy do miękkości wołowiny (u mnie była yo godzina).
Krok 4 - Gulasz wołowo-warzywny foto
5
Na sam koniec gulasz zagęszczamy mąką.
Krok 5 - Gulasz wołowo-warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 24.04.2012 18:57
świetna propozycja obiadowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak