Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka
szczypiorek
rzodkiewka
majonez
pieprz
sól
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dzielimy wzdłuż na pół. Następnie oddzielamy białko od żółtka.
Wszystkie żółtka wrzucamy do jednej miseczki i rozdrabniamy widelcem
Krok 1 - Jajka faszerowane foto
2
Szczypior, rzodkiewkę i szynkę kroimy jak najdrobniej (rzodkiew i szynkę w kosteczkę).
Tak przygotowane składniki mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem.
Krok 2 - Jajka faszerowane foto
3
Wszystko razem łączymy 2- 3 łyżkami majonezu. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Krok 3 - Jajka faszerowane foto
4
Tak przygotowany farsz nakładamy (najlepiej tuż przed podaniem) na nasze połówki białek : )

Idealne na przyjęcia, Wielkanoc i każdą inną okazję. Zachęcam do spróbowania
Krok 4 - Jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 10.06.2013 21:08
bardzo zdrowe
ankaryba 29.03.2013 11:32
bardzo lubię :-)
emylka86 06.08.2012 11:17
a i dam jeszcze taką dobrą radę. jeżeli chcecie by jajka były dłużej świeże, to nie dodawajcie szczypiorku, ze szczypiorkiem za długo w lodówce nie poleżą...
emylka86 25.04.2012 11:30
jest wiele różnych sposobów na jajeczka : ) w sumie to jak z sałatką warzywną co dom to inna : ) ale te jajka naprawdę polecam. Jak zostanie nadzienia za dużo to idealnie nadaje się też do smarowania kanapek : )
Urszula5 24.04.2012 23:31
robię trochę inaczej ale to jest bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak