Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka Rybka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 3 kromki
serek kanapkowy 1 łyż.
rzodkiewka 3 szt.
ogórek 1/2 szt.
papryka czerwona 1 kawałek
oliwki czarne Smak 1 szt.
szczypior 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka Rybka

Kroki postępowania

1
Kromkę chleba smaruję serkiem kanapkowym. Z boków kromki wykrawam wgłębienia, aby powstał zarys ciała ryby oraz ogon. Z trzeciej kromki chleba wycinam ogon i płetwy. Szczypiorek kroję w równe paski i dekoruję nim ogon rybek. Rzodkiewki i ogórki myję i kroję w talarki.
Krok 1 - Kanapka Rybka foto
2
Układam warzywa rzędami na kanapkach, zaczynam od ogona. Z czerwonej papryki wykrawam buzię rybkom, a resztę papryki kroję w paseczki i dekoruję nią płetwy. Z czarnej oliwki pokrojonej w plasterki robię rybkom oczka.
Krok 2 - Kanapka Rybka foto
3
Kanapki posypuje lekko solą i od razu podaję.
Krok 3 - Kanapka Rybka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.12.2012 18:37
bardzo pomysłowe kanapki
Justyna/Dzastus 09.07.2012 10:48
Ale to sobie ładnie wymysliłas.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak