Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe ala stek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 20 dk
ziemniaki 1/2 kg
cebula
pieprz
sól do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe ala stek

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Do naczynia wkładamy, mięso mielone z indyka, jajko, cebule pokrojoną w małą kostkę, sól, pieprz. Wyrabiamy z tego w miarę jednolitą masę, jeżeli będzie zbyt rzadkie należy dodać bułkę tartą.
Krok 1 - Kotlety drobiowe ala stek foto
2
Z powstałej masy formujemy kotlety. Muszą być cienkie, płaskie, coś na kształt grubszego placka ziemniaczanego. Gdy uformujemy kotlet, obtaczamy je w bułce i smażymy na złoty kolor.
Krok 2 - Kotlety drobiowe ala stek foto
3
Podawać na ciepło z surówką lub ogórkiem kiszonym.
Krok 3 - Kotlety drobiowe ala stek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak