Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso mielone, obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa, przysmażamy, przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masełkiem, wykładamy ryż, następnie przysmażone mięso z cebulką, następnie wykładamy ogórki kiszone, potem paprykę a na wierzch posypujemy ser. Zapiekamy w piekarniku ok 25min w temperaturze 180stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo ciekawy pomysł;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    interesujące;) bedę musiała wypróbować;0
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczna
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !