Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, wlać kefir i wbić całe jajko - zagnieść elastyczne ciasto.
Nakryć ściereczką i pozostawić w cieple przez 30 minut, aby spęczniało.
W tym czasie rozetrzeć twaróg śmietankowy z żółtkami, dużą szczyptą soli, wanilią i cukrem pudrem - w trakcie rozcierania dolać nieco kremówki, aby zmiękczyć ser.
Wstawić ser do lodówki na 30 minut.
Rozwałkować ciasto na blacie oprószonym mąką - wyciąć krążki.
Nadziewać masą serową i bardzo dokładnie sklejać!
Gotować w lekko osolonym wrzątku.
Podawać ze świeżym masłem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pierożki pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    oj na pewno sa przepyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    agam26

    kocham takie pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wolę na ostro
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    każdy ma swój smak i gotuje tak, jak lubi :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !