Lodówka

Sposób przygotowania

MASA CUKROWA PLASTYCZNA;500 g cukier puder,50 g. glukoza,35 ml gorącej wody,3 łyzeczki żelatyny.kakao do koloru. CIASTO;żółtka utrzeć z cukrem dodać masło,proszek,mąkę i ubitą pianę z białek wymieszać.Podzielić na dwie części do jednej dodać kakao .Metalową miskę posmarować tłuszczem posypać mąką.wylewać ciasto na przemian raz białe,raz ciemne.Piec w 150 stopniach ok. godziny.Masło roślinne utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami dodać kwasek i olejek.Wystudzone ciasto przekroić na 3 placki .Przełożyć kremem.Wierzch posmarować kremem.Schłodzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie dodać do cukru i glukozy zagnieść masę.Podzielić na 2 części do jednej dodać kakao.Masę cukrową białą rozwałkować na cienki placek ułożyć na torcie dociąć przy brzegach.Z ciemnej masy wyciąć wyciąć pięcioboki i ułożyć na torcie [można masę posmarować białkiem gdyby się nie trzymała] Przepis na masę cukrową znalazłam w internecie i powiem szczerze że nie jest zbyt elastyczna,trochę się namęczyłam z nią]

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    pięknie sie prezentuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super :-) idealny na Euro :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    Tylko zamiast brązu czerwień i...super , na czasie:) ale pewnie juz zjedzony?
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    PIĘKNY I JAKA REKLAMA
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajny pomysł dla fana piłki
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale świetny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !