Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel rabarbarowy z goździkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
woda 3 szkl.
cukier do smaku
mąka ziemniaczana 4 łyżki
goździki mielone do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel rabarbarowy z goździkami

Zagotować 2,5 szklanki wody z dodatkiem cukru i zmielonych goździków.
W tym czasie umyć rabarbar, obrać z włókien i pokroić w krążki.
Kiedy woda się zagotuje dodać rabarbar, nakryć i gotować, aż będzie zupełnie miękki - zmiksować.
W razie konieczności mus dosłodzić.
W pół szklanki wody rozprowadzić skrobię ziemniaczaną i wlać do wrzącego musu.
Mieszać, stale ogrzewając, aż kisiel zgęstnieje.

Podawać na ciepło lub na zimno.
Na zimno jest pyszny z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.08.2012 17:05
Apetycznie , ale dla mnie bez dożdzików ..
cooleczka 26.07.2012 22:56
pyszności :)
wiola333 19.07.2012 10:48
mniam
mariel78 04.05.2012 11:10
ciekawy przepis i smaczny
Habibi 25.04.2012 00:14
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak