Sposób przygotowania

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić szczyptą soli, odrobiną cukru i pieprzu, dokładnie wymieszać. Sałatę i bluszczyk opłukać, osuszyć. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki, dodać listki i kwiatki kurdybanka oberwane z łodyżek. Całość skropić sosem, wymieszać, nałożyć na talerze i posypać papryką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    takiej przyprawy jeszcze nie znałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    akurat w tej sałatce to właściwie nawet nie przyprawa co konkretna roślinka bo użyłam całych młodych pędów, ale rzeczywiście można listkami (świeżymi albo suszonymi) przyprawiać np. zupy - mają lekko korzenny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Muszę tej roślinki poszukać :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Grażyna, rośnie właściwie od wiosny do jesieni choć wiosną młode pędy, razem z kwiatkami, są najsmaczniejsze. Ja je zbierałam na górskich łąkach i w lesie łęgowym nad rzeką
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !