Sposób przygotowania

Do koloryzacji ciasta:
"Niebieski"- barwnik spożywczy
"Fioletowy" - barwnik spożywczy
"Żółty" – curry, kurkuma lub barwnik spożywczy
"Zielony Jasny" - sałata zielona (kilka liści)
"Zielony Ciemny" - szpinak świeży (można użyć mrożonego w tedy nie trzeba go blenderować)
"Pomarańczowy" - koncentrat pomidorowy oraz papryka słodka mielona
"Różowy - Czerwony" - sok z buraków

PRZYGOTOWANIE:
Mąkę przesiać przez sitko do garnka lub miski a następnie dodać resztę suchych produktów wraz z rozdrobniona kosteczką. Wymieszać łyżką i stopniowo dodawać wodę, mleko, oliwę i jajka ciągle mieszając. Ciasto dzielimy na kilka części (w zależności od tego ile chcemy mieć kolorów) i dodajemy produkty koloryzujące (w razie potrzeby (np. sałata, szpinak) blenderujemy). Smażymy naleśniki. Kroimy w paski i podajemy tak jak na zdjęciu lub wedle własnego uznania np. serkiem kanapkowym śmietankowym, szynką, ogórkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !