Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopertki z dżemem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem śliwkowy 1 słoiczek
mąka 500 g
margaryna 250 g
sól 1 łyżeczka
cukier 2,5 łyżki
śmietana 2,5 łyżki
mleko letnie 1\4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
drożdże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kopertki z dżemem śliwkowym

Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Do miski wykładamy wszystkie składniki razem z margaryną i mlekiem. Dokładnie mieszamy. Ostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem. gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na stolnicę i podsypując mąką zagniatamy ciasto. Wałkujemy i kroimy na kwadraciki. Nakładamy dżem i sklejamy kopertki. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 25.04.2012 12:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak