Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tatrzański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 250 gram
mąka 2 łyżki
cytryna 1/4 szt.
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tatrzański

Kroki postępowania

1
Pstrąga kroimy na dzwonki . przyprawiamy solą i pieprzem ,
Krok 1 - Pstrąg tatrzański foto
2
opruszamy w mące .Pieczemy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 2 - Pstrąg tatrzański foto
3
.podajemy z cytryną i masłem czosnkowym .
Z ziemniakami też można oczywiście .
Krok 3 - Pstrąg tatrzański foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 07.09.2012 06:49
nasze s? bardziej bystre:)
krokodyl 14.07.2012 21:35
lubię pstrągi, ciekawe czy tatrzańskie smaczniejsze od warmińskich ?:)
suzana 23.04.2012 19:43
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak