Sposób przygotowania

Kapustę obgotowac w dwóch wodach, następnie dodac starte na tartce warzywa ( marchew, pietruszka i seler ), wrzucic ziele, liśc i gotowac do miękkości. Mięso polędwiczki pokroic w kostkę i podsmażyc na patelni, dodac pokrojoną cebulę i kiełbasę. Wszystko wrzucic do kapusty i dusic na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy do smaku, koncentrat pomidorowy, a na koniec zasmażkę i wino do smaku.
Podajemy z razowym pieczywem z masełkiem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny bigosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny bigos,ja nie dodaję zasmaszki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Cranberry

    uwielbiam bigos :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Bigos palce lizać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !