Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z jabłakmi zawijana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna kostka 1
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
jajko 4
cukier kryształ 3/4 szkl.
jabłka 700 g
mąka tortowa 1/2 kg
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z jabłakmi zawijana

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać na przemian z mąką i proszkiem.
Wylać na blachę ciasto, położyć pokrojone w plasterki cienkie jabłka i posypać cynamonem i cukrem. Ciasto piec na pergaminie, lepiej będzie odchodziło i się zwijało.Jeszcze ciepłe ciasto zwinąć przez ściereczkę w rulon. Piec w temp. 180 stopni, ok.30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 25.03.2013 19:16
apetyczne ciasto
Katarzyna59 24.08.2012 17:46
pyszna
Papryczka 30.07.2012 16:33
pyszne ciasto
Mati13 17.07.2012 18:27
bardzo apetyczne strucla
smerfetka79 17.07.2012 17:13
domowe pyszności, w taki sposób jeszcze nie robiłam.
mic 29.04.2012 21:45
śwoetna
IlonaAlbertos 23.04.2012 21:52
Apetyczna.
agunesu 23.04.2012 18:55
przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak