Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe poduchy z cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
dżem truskawkowy
cynamon
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe poduchy z cynamonem

Ciasto francuskie tniemy w prostokaty wielkości wg uznania. Na środek daje dżem i posypujemy go cynamonem. Boki ciasta smarujemy rostrzepanym żółtkiem. Piec w rozgrznym piekarniku ok 15min. w 180 stopniach C. Gdy nalożymy dużo nadzienia trzeba piec dlużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.03.2013 23:57
pyszne takie ciasteczka
bursztynek 21.10.2012 22:28
bardzo lubię ciastka z francuskiego
Jodaj 25.09.2012 08:46
super ciacha :)
Dorian 27.07.2012 22:58
sliczne i smaczne
ankaryba 16.07.2012 12:35
super!!!
wiola28a 15.06.2012 21:22
fajna nazwa
Fiffi 05.06.2012 22:47
szybko się robi, ale i szybko znikają
Elżbieta17 29.05.2012 08:42
pyszny deser:)
zdzichu 18.05.2012 21:26
pycha
caralajna 29.04.2012 19:14
fajne ciacha
magduś83 26.04.2012 22:14
mniam mniam, ciekawy smakołyk
jasiek 23.04.2012 23:57
mniam
Rafał10 23.04.2012 18:32
Proste, a jakie smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak